Artiklar


Bjud på franska favoriter

Bjud på franska favoriter

Du behöver inte vara mästerkock för att bjuda på en fransk trerättersmiddag. Bjud hem syrran, pappa, barnbarnet eller bästa v&aum...

Frankrikes populäraste böna

Frankrikes populäraste böna

Haricots verts är en fransk klassiker. Den krispiga gröna bönan är god, näringsrik och lätt att använda. Ett perfekt tillbeh&...

Magiska örter för alla dina rätter

Magiska örter för alla dina rätter

Kryddor är så mycket mer än bara salt och peppar. I våra frysdiskar finns mängder av smakrika örter som du kan använda i al...

63 miljoner fransmän kan inte ha fel

63 miljoner fransmän kan inte ha fel

Det franska köket är världsberömt och en viktig inspirationskälla för den moderna västerländska matlagningen. Mycket tac...

Svampsäsong året om

Svampsäsong året om

Kantarell, karljohan, ostronskivling och champinjon är några av våra allra mest älskade matsvampar. Hos oss hittar du dessa nyplockade sma...

Modernt och medvetet

Modernt och medvetet

Vi tycker det är viktigt att värna om den svenska mattraditionen och har därför valt att komplettera vårt franska sortiment med flera ...

Oemotståndliga såser

Oemotståndliga såser

Har du inte tid att låta din tomatsås koka tillräckligt länge för att den ska bli så där smakrik och fyllig som du ön...

Anna Nilsson – kvalitetsmedveten foodie

Anna Nilsson – kvalitetsmedveten foodie

”Jag lagar gärna vardagsmat med en twist och söndagslångkok med hysteriskt många ingredienser. Min mat inspireras ofta av barndomen ...

Katinka Hammarskiöld – har skapat 1000 recept

Katinka Hammarskiöld – har skapat 1000 recept

”Jag har varit passionerad av matlagning sen barnsben och tänker på mat och nya maträtter jämt. Jag älskar medelhavsmat och har ...

Smakrikt tillbehör

Smakrikt tillbehör

I många sydeuropeiska länder, däribland Frankrike, är kastanj en relativt vanlig råvara under höst och vinterhalvåret. Den...