Vaniljpannacotta med hjortron

Klassisk dessert med en touch av Norrland.

  • förberedelse 5 min
  • tillagning 15 (+ 2 tim kylskåp) min
  • portioner 4 st
  • upptining hjortron

Ingredienser från Picard

Övriga ingredienser

  • 0,5 dl sockerlag
  • 2,5 dl grädde
  • 35 g socker
  • 1 st vaniljstång
  • 2-2,5 st gelatinblad

Instruktioner

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  2. Gör din egen sockerlag genom att blanda lika delar vatten och socker i en kastrull och låta sjuda en kort stund.
  3. Skär upp vaniljstången på längden, lägg fröna i en kastrull tillsammans med den tomma stången. Häll på grädde och socker, låt blandningen koka upp. Låt svalna lite och ta upp vaniljstången.
  4. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. Låt blandningen svalna i kylen men inte sätta sig. Fördela blandningen i små portionsformar eller glas. Låt stelna minst 2 tim i kylen, gärna längre.
  5. Lägg undan några hjortron för dekoration. Mixa resten av bären med sockerlagen. Passera dem genom en sil, så du får en tjock kärnfri saft.
  6. Ta ut glasen ur kylen, häll på ett lager hjortronsaft, strö över lite bär.

Lycka till